HTML

Káros a kávé?

2013.02.20. 14:31 Sanyi98

A törvény tiltja azokat a drogokat, amelyek károsak, ártalmasak az ember szervezetére, ráadásul függőségeket is okoznak, azaz akaratunk ellenére sem tudunk leszokni.
Nem tiltja a legelterjedtebb drogokat az alkoholt, a dohányzást és a koffeint. /A dohányzást hósszú évtizedek után korlátozzák!

Koffein a legszélesebb körben használt pszichoaktív vegyület, - hangzik a szakértői megállapítás. Ennek ellenére senki nem foglalkozik azzal, hogy a kávé, amely a leghozzáférhetőbb és nagymennyiségű koffeint tartalmaz, a hozzáférést korlátoznák, nehezítenék, és mint egy gyógyszer előírnák veszélyességénél fogva a használatát.
A kávéfogyasztás erősen beépült a mindennapos kulturális szokásainkba pl. USA 200mg/nap. Egy csésze kávé 60-140 mg koffeint tartalmaz, egy üveg Pepsi vagy Coca Cola 25-50 mg-ot.
kave03.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vsanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr55094094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása